ProfileDetail
 

Masilwide

Seoul, Korea, South

 
 
 

Project Floor Area Ratio Game

This land is a class 2 general residential area, so an architect can build a building with a 60% the building to-land ratio and a 200% floor area ratio. It is common to design a three-story building with a 60% building-to-land ratio and to design the fourth floor with a 20% building-to-land-ratio. However, the land area (142㎡) was so small that 20% of the area was only 28.4㎡. We tried to maximize floor area ratio to meet what the building owner required without any loss.

Designer: ON Architecture INC. (Korea, South)

 

Min Hwi Jeong

This is a project looking for another architectural alternative to the housing market.
By using the cube block as a screen device on the residential sector, the privacy protection was improved. Also as a commercial building, at night, it had an unique lighting feeling and gaining awareness became an advantage.
We made sky garden in external court for the lighting and natural ventilation and installed a folding door for multi-purpose space.

Designer: On Architecture INC. (Korea, South)

 

Bookcafe House

The most characteristic feature of a book house resembling a book is the bookcase where all books on the bench can be stacked. The window between the bookshelves was created to relieve the tightness of the walls and the front of the bookshelves became a center of communication where the whole family can gather and spend time. The kitchen is placed facing the bookshelf so that it can communicate with the family in the living room at any time.

Designer: KDDH (Korea, South)

 

Design Strategy & Research Center, Korea Institute of Design Promotion

Design seeks for esthetics which practicality and sensibility are well balanced. We suggest newly interpreted DESIGN BARN as a typology of lab where handles designs that are endlessly creative and challenging for innovative thinking.
We expect a birth and reaction of innovative thoughts for our next generation through people who work, research, and visit this lab. Written by Chanjoong Kim

Designer: THE_SYSTEM LAB (Korea, South)

 

Red Mirror Strips

It has a two story building covered with layers of horizontal mirror strips and vertical red transparency strips. Overlapping transparency and reflection, these layered strips of different materials create a visual illusion. Walking along the narrow stair passage between the layers, the visitors may feel dizzy for the optical repetition and trembling of the strips. The stair passage links the ground level to the roof deck changing the ordinary views of typical commercial blocks. Photo: kyung Roh

Designer: Wise Architecture (Korea, South)

 

Nefs headquarters and exhibition hall

In exhibition areas, you can enjoy not only kitchens and furnitures, but also artworks in the middle of the place because there is an gallary of Nefs's foundation. Nefs's gallary plans various exhibitions. Threfore, people can appreciate not only kitchen and furnitures but also various displays and artworks. When you walk around outside of the exhibition wall, you can naturally enjoy Nefs's kitchens and several furnitures, which is pretty effective display path. Photo : Kim Yongkwan

Designer: Y GROUP (Korea, South)

 

Double house

The floor of the retail area on the 1st floor is divided from its corner into two in a diagonal direction, and the level of those two floors are set differently in order to maximize spatial flexibility. For the house on the 3rd floor, its access, entrance and living room are designed to offer a view to the mountain in the northeast. The living room is linked with a deck outside and also take advantage of natural ventilation all the time. Photograph: Joonhwan-Yoon

Designer: ON ARCHITECTURE INC. (Korea, South)

 

Ju Hyang Jae

The 'Ju Hyang Jae' choose the method of placed inclined 'ㄷ' shape mass on site for filter outside.
Enter the entrance, can face kitchen and dining room. Then along the corridor, there are main room and dress-room. The dress-room can use independent attic.
Being as children's room and living room have large window, they can secure lighting. Second floor attic are located in above living room. The living room, children's room, and library are each other go up and down.

Designer: KDDH (Korea, South)

 

Tower House

The architect got attracted by in-between spaces created by the x shaped configuration rather than the shape itself. He placed living room, master bedroom, kitchen and small rooms one by one along the flow of house so that the in-between spaces formed among the rooms can work as an independent outdoor space for each space. Especially the in-between space of living room and master bedroom are oriented to the south in order to draw abundant sunlight into the space.

Designer: ON ARCHITECTURE INC. (Korea, South)

 

Matryoshka

Matryoshka is located in a residential area of four to five-story buildings, situated deep within Gangnam’s main street. The site is rectangular with pyramidal frame, tapering at the top due to setback regulations. A hard crust has been built here to make the internal space flexible. This crust becomes a structure which includes a boundary within a boundary, becoming smaller and overlapping at the to just like the Russian doll Matryoshka.

Designer: LEAU design (Korea, South)

 

Darak Darak

There are parking space for 5 vehicles, a cafe running by the owner's wife, and core in 1st floor. 2nd floor and 3rd floor consist of offices for renting and studios.
The owner's resident space is located in the upper part of the buidling which includes from 4th floor to 6th floor and attics. He romoved the boundary of living room and kitchen. 4th floor. A stair case from 5th floor to 6th floor and diagonal wall create high ceiling of 8m and vertically connect each room as a whole house.

Designer: THE_SYSTEM LAB (Korea, South)

 

March Rabbit

Located in the busy alley of Cheongdam-dong in Seoul, this building not only needs to respond with sensitivity to its surrounding environment but also establish itself as an unfamiliar landscape in order to envigorate the street itself. In addition, the building, as a neighborhood living facility, has to cope with the potential changes to its internal program, such as offices, retail shops, cafes, and as a residential quarter.

Designer: Kim Dong-jin (Korea, South)
Manufacturer: LEAU design Co. (Korea, South)

 

Moai Building

Easter Island has almost been erased from history as it has no clear documentation of its past. Mysterious Moai statues are the only evidence of civilization. I gained a similar impression of Samjeon-dong, Seoul. Modern Moai at Samjeon-dong began with the consideration of a symbiotic structure for a city, including housing created by stacking commercial facilities and residential units on the everyday cultural ground.

Designer: L'eau Design (Korea, South)

 

Onnesaitjamais

The interior space of the cafe, ‘On ne sait jamais’, is consist of a bottom space where heavy felt furnitures are placed and an overhead space where floating fabrics are hanging. The fabric hanging from the overhead structure is a very delicate translucent fabric which is distinct from the felt fabric at the bottom space. Being different from the heaviness of the stacking felt, the floating fabric provides sensitive movements responded by behaviors of visitors and micro airflow.

Designer: Namelss (Korea, South)
Manufacturer: (Korea, South)

 

The nest of Yellow Owl : Mum Building

Entirely covered with black brick, the building has a twisted rectangular shape, and its entrance defined by the incised surface of the distorted structure makes it difficult to distinguish between the front and the back. To block out the excessive light flowing into the upper floors, the architect designed lintels to be closed gradually rather than installing smaller windows on those floors.

Designer: Wise Architecture (Korea, South)

 

The Door

The nature of a traditional Korean door with a lattice set in the door frame, in particular, is quite gentle. The thin but durable lattice becomes one with changhoji (traditional Koran paper pasted on doors and windows) inside. Due to the semi-transparency unique to changhoji, door properly accommodates the inside and outside, rather than separating them. The look of a worn-out door loosened by many hands enables communication between the inside and outside in a relaxed mood.

Designer: NAMELESS Architecture (Korea, South)

 

Location

Seoul, Korea, South

Links

Website
 

 
 

CONTACT

Seoul
Korea, South

 
Google Maps Image


 
 
 
 
Advertisement
br />
br />